Obeležen Dan nauke u Naučnom klubu, u Kragujevcu

dn01201610 jul, godišnjica rođenja našeg najvećeg naučnika, Nikole Tesle, obeležava se u Srbiji, kao nacionalni dan nauke, a ovaj dan različitim aktivnostima obeležen je i u Naučnom klubu u Kragujevcu, koji funkcioniše u okviru Centra za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju Kragujevac. Ove godine, obeležavali smo tačno 160 godina od rođenja našeg velikog pronalazača.

U nedelju, 10.jula, u Naučnom klubu, u Centru za stručno usavršavanje Kragujevac, održana je projekcija naučno-edukativnog filma, pod nazivom „Između magije i hemije.Zanimljivi eksperimenti“, u trajanju od 60 minuta, za učenike kragujevačkih osnovnih škola.

U ponedeljak, 11.jula, drugog dana predviđenih aktivnosti, organizovana je poseta Opservatoriji, koja se nalazi na Institutu za fiziku, na Prirodno-matematičkom fakultetu u Kragujevcu.

Članovi grupe I gosti Centra za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju Kragujevac, imali su prilku da, pod idealnim vremenskim uslovima, posmatraju planete Jupiter, Saturn, Mars, zatim Mesec I dvojne zvezde, sazvežđe Veliki medved Itd, a prigodno predavanje koje je održano ovom prilikom, je upotpunilo ovaj događaj.   

dn022016            dn032016

Ispred Instituta za fiziku Prirodno-matematičkog fakulteta u Kragujevcu, domaćin ovog događaja je bio docent doktor Saša Simić.