Katalog

269.2.204.570d38624eec64a6008fd1e21c9befcc4426e5cb

Naučni klub

nk csu logo

Ponuda seminara

UVMWorkShop

Kontakt

  email button

O NAUČNOM KLUBU

DSCN2376 1Naučni klub u Kragujevcu, šesti po redu, otvoren je 11. maja 2016. godine, u okviru prostorija Centra za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju Kragujevac, u ulici Grada Sirena 15 (ulaz br. 2).

Naučni klub otvoren je u saradnji sa Centrom za promociju nauke Beograd, uz podršku lokalne samouprave grada Kragujevca, a u cilju promocije nauke. Memorandum su potpisali član gradskog veća za vanprivredne delatnosti grada Kragujevca gospodin Boris Kovačević, direktor CPN-a, gospodin Nemanja Đorđević i direktorka CSU KG-a, gospođa Zorica Nikolić.

Centar za promociju nauke je, u saradnji sa Mrežom RC i CSU Srbije, formirao Mrežu naučnih klubova širom Srbije. Naučni klubovi funkcionišu u okviru RC i CSU kojih je u Srbiji 12.  Pored Kragujevca, naučni klubovi oformljeni su i u smederevu, Leskovcu, Čačku, Nišu, Užicu, Knjaževcu, Kruševcu, Kikindi, Novom Pazaru, Kanjiži i Šapcu. Centralni Naučni klub nalazi se u Beogradu. Svaki od ovih naučnih klubova je istovetan po dizajnu i načinu rada. Međutim, svaki naučni klub je zamišljen kao autonoman prostor koji sam uređuje svoj sadržaj – radionice, predavanja, izložbe, razgovore i projekcije u skladu sa lokalnim potrebama i interesovanjem

U prostorijama naučnog kluba nalazi se prostor za radionice, biblioteka i zona za aktivni odmor gde deca i učenici, kao i zaposleni u vaspitno-obrazovno i obrazovno-vaspitnim ustanovama u Kragujevcu i regionu imaju priliku da uče i stiču znanja na neformalan način kroz predavanja, radionice i druge aktivnosti koje se odvijaju u okviru naučnog kluba. (Forografije NK Kragujevac se mogu pogledati ispod teksta.)

Centar za promociju nauke Beograd, poklonio je Naučnom klubu u Kragujevcu izložbu pod nazivom „Spektri“, koju su zaposleni u obrazovanju, deca, učenici i svi zainteresovani za nauku mogli da posete od dana otvaranja, pa sve do 20. maja 2016. godine.

U periodu od 12. do 20. maja 2016. godine, Naučni klub je posetilo preko 10 obrazovno-vaspitnih institucija, od preškolskih ustanova, preko osnovnih i srednjih škola, pa sve do individualnih poseta zainteresovanih roditelja i dece/učenika. U tom periodu, organizovano je 17 poseta, u okviru kojih je izložbu i klub videlo oko 400 dece/učenika, nastavnika i roditelja.

Od 9. juna 2016. godine, u Naučnom klubu u Kragujevcu, počinje realizacija različitih aktivnosti za decu  i učenike koje realizuju zaposlni u obrazovno-vaspitnim i vaspitno-obrazovnim ustanovama, kao i zaposleni u CSU KG.

Kontakt podaci

  • Adresa:  
    Grada Sirena 15, ulaz broj 2, 3400 Kragujevac

  • Telefoni:
    +381 60 55 988 00 (direktor)
    +381 60 55 988 01 (saradnici)
    +381 60 55 988 02 (pomoćnik direktora)

Mejl adrese:
csukg.saradnici@gmail.com,
czsu.kg@gmail.com